2014. augusztus 26.

Kritika #29 - Veled, de nélküled


Design: Az összhatás letisztult, egységes, nekem talán egy kicsit túl szürke. A fejléc lehetne nagyobb, és talán kevésbé egyszerű is. A felirat betűtípusa szép, jól olvasható, a szereplők is látszanak rajta, azonban az a kör Harry és Demi köré nem igazán kellene. Az is furcsa, hogy Harry öltönye szürkés, így kicsit egybemosódik a háttérrel, Demi fehér ruhája viszont ezáltal eléggé elüt az egésztől, nagyon kitűnik, bár lehet, ez volt az cél. Mindenesetre én egységesebbé tenném a két szereplőt, hogy mind a kettő kicsit kilógjon (esetleg hasonló színű ruha). Mellesleg a kivágásuk nem a legjobb, a hajaknál különösen szembetűnő. A háttér illik a fejléchez, a modulok elrendezése is jó. Egyedül a Bevezetővel van problémám. Bár szépen meg van animálva, maga a szöveg elképesztően apró betűkkel van írva. A betűméretet mindenképpen állítsd rajta nagyobbra. Tetszik, hogy a Bevezetőnél és a Menüpontoknál is visszaköszön a háttér mintája, okos megoldás. Túl nagy változtatásokra összességében a design nem szorul, azonban ezzel a rengeteg szürkével tényleg kezdni kell valamit. Nem véletlenül mondják a félénk, visszahúzódó, szinte már levegőnek tűnő emberekre, hogy "szürke kisegér". A szürke az a szín, ami nem igazán kelti fel az ember figyelmét, engem személy szerint el is álmosít, szóval nem tanácsos túlzásba vinni.
7/10

Történet: Be kell vallanom, a prológus egyáltalán nem fogott meg. Az a beszélgetés Diana és Harry között nem igazán volt értelmes. Előbb azt mondja a srác, hogy nem csalja meg, de amikor a lány egy rossz szól a harmadikról, akkor a srác máris elküldi a francba és soha többet nem akarja látni. Már ne is haragudj, de ennek így szerintem semmi értelme nincsen, legalábbis való életben nem hinném, hogy így zajlana egy ilyen szituáció. Aztán az első fejezet se lett jobb. Először is: egy anya nem így reagálna erre, inkább a lányát próbálná meg vigasztalni. A második, hogy Harry mentegetőzése megint 180 fokos fordulatot vett, aminek véleményem szerint semmi értelme. Igazán nem akarlak megbántani, de nekem nem igazán nyerte el a tetszésem. Teljesen sablonosan indul, és rengeteg dolog egyáltalán nem életszerű benne. Egyedül a negyedik részben az az álom volt némi reménysugár, viszont az is eléggé érdekesre sikeredett. Javasolnám, hogy vigyél bele váratlan csavarokat és sokkal jobban gondold át a dolgokat, mielőtt leírnád, legyenek a helyzetek életszerűbbek, úgy reagáljanak a szereplők az egyes szituációkra, ahogy a való életben egy normális ember tenné, ne pedig ilyen elvontan.
2/10

Fogalmazás: Azt kell hogy mondjam, teljesen átlagosan fogalmazol. Se nem trágár, értelmezhetetlen, tagolatlan; se nem irodalmilag szépen megfogalmazott mondatok nincsenek. Teljesen hétköznapi a stílusod. Egy kicsivel több leíró rész kellene, azokban lehet a legjobban megmutatni, mit tudsz, és sokkal könnyebben beleéli magát az ember a történetbe.
5/10

Helyesírás: Ez volt a legjobb az egész történetben, nem rémlik, hogy találtam volna helyesírási- vagy vesszőhibákat. Szép munka.
10/10

Egyediség: Már fentebb említettem, hogy eléggé sablonos a sztori. Alapjába véve a fanfiction-ök világában elég nehéz egyedit alkotni, különösen ha az 1D-ről van szó, azonban ez nem jelenti azt, hogy lehetetlen vállalkozás. Azonban amit most olvastam számomra nem más, mint egy újabb elcsépelt szerelmi történet Harry Styles-ról. Sajnálom, erre nem tudok mást mondani. Bízom benne, hogy a jövőben sikerül, valami extrát belevinni a történetbe, ami megfűszerezi az egészet.
1/10

Összesen: 25/50

Remélem, nem bántottalak meg semmivel, és elfogadod a kritikát, hiszen Te kérted. Bízom benne, hogy sikerült segítenem a fejlődésben.:)


Vivienn J.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése