2015. január 6.

Kritika #34 - Jégszív


Design: A blog külseje nagyon egyszerű. Ez alapjában nem lenne baj, csak nem olyan figyelemfelkeltő. A fejlécen sincs semmi extra, egy animéből vett képre rá van rakva a rajz és a cím, és kész is...A fejléc esetleg az anime és manga kedvelőket foghatja meg, első ránézésre. Én például ilyen vagyok, így egy fokkal jobban állok hozzá, ezzel az a baj, hogy nem olyan nagy ez a réteg. Összességében, ha ragaszkodni akarsz ehhez a stílushoz-ami nem baj-, akkor is javasolnék egy design átalakítást. 
4/10

Történet: A prológus önmagában nem volt olyan rossz, tetszett a stílusa, azonban maga a történet már egy átlagos gimis-szerelmes történetet sugall. Aztán jött az első fejezet. Az eleje egy tipikus gimis blog sablon. Aztán ott volt az a napló, amit szintén rengeteg helyen látni, itt hoznám példának a Magyarországon jelenleg talán legismertebb példát: Szent Johanna Gimi. Eddig nem sok fordulatot tapasztaltam benne, sajnos nekem még így a 11. fejezetnél is elég sablonosnak tűnik. 
6/10

Fogalmazás: Szürke szemei kiemelték tekintetét? Ez a mondat teljesen értelmetlen szerintem. A második részben az az Ádám név megzavart. Ha az eddigi nevek, úgy ahogy külföldiek voltak, vagy legalábbis azok is lehettek (a Castiel biztosan külföldi), akkor ne vigyél bele magyar nevet, vagy legalább úgy írd, hogy Adam, hogy valamennyire passzoljon a többihez. A vegyes nevek nem jók, kivéve az, akinek a neve eltérő (pl. külföldi helyett magyar), akkor meg is van említve, hogy külföldi. Ezen kívül még a sok "hehe" zavaró. Ha nevetnek a karakterek, akkor azt ne így jelezd, hanem a mondat után elbeszélésként/írói megjegyzésként írd le. Egyszerű fogalmazási stílusod van, ami egyáltalán nem zavaró, viszont nem emeli a blog színvonalát.
6/10

Helyesírás: Apróbb hibákat, elírásokat leszámítva komolyabb hibákkal nem találkoztam.
9/10

Egyediség: Mint azt már említettem számomra ez egy tipikus gimis-szerelmes történetnek tűnik. Sajnálom, de ehhez nem tudok mit hozzáfűzni, remélem, ezen a jövőben tudsz változtatni vagy legalább megcsavarni a szálakat a történetben.
5/10

Összesen: 30/50

Sajnálom, hogy ilyen későn érkezett a kritika, és remélem nem bántottalak meg semmivel, hiszen nem az volt a célom. Bízom benne, hogy a jövőben színesíteni tudod a blogod, és megfogadod a tanácsaimat.

További kellemes blogolást!

Vivienn J.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése