2015. június 22.

Kritika #54 -Menace



Előre is elnézést kérek, hogy viszonylag sokat kellett várnod a kritikádra.

Design: A blogod összképe rendezett, és letisztult. Azonban nem gondoltam volna, hogy jelenlegi életemben még ilyet mondok, de a fejléc túl lila. Nina Dobrev képe el van mosódva, nem szép, hogy teljesen feketében van az eredeti képen, míg Ian Somerhalder éles rajta, ez mindenképpen zavaró. Továbbá nem értem, hogy a szarvas agancsa hogyan jön ide, bár nagyobb probléma, hogy a fejléc alja túl üres, vagyis, nincs rajta semmi, csak a sötétlila szín. Jobb lett volna, ha az alját kicsit levágod, mert így mellesleg nem teríti be a fél monitoromat a fejléc, ha megnyitom a blogodat. Nekem kicsit túl minimalista lett a design, a menü és a többi modul jobban is kiemelkedhetne. Szerintem a "Történetről" és az "Információk" modulok címét érdemes lenne nagyobb betűtípussal kiírni, hogy figyelemfelkeltőbb legyen. A Szereplők oldalad hiányos, akik többször is szerepeltek, nincsenek kitéve, valamint a név mellé nem ártana még pár információt odaírni, hogy mindenkinek érthető legyen, ki kicsoda.  A modulok sorrendjén is változtatnék, méghozzá úgy, hogy a chatet feljebb tenném, míg a trailert kivenném onnan. Ez a videó így nagyon pici, jobb öltet lenne egy külön oldalt(menüpontot) nyitni neki, hogy az olvasók kényelmesebben megnézhessék. Még valami: ha már egy kis előzetest adsz a modulsávban, ne intézd el két mondattal, mert ezzel a "-Szia, mizu? -Semmi különös"-jellegű párbeszédtől nem sokkal vagyunk előbbre. Hogy valami jót is mondjak: rendkívül tetszik a sötétlila háttéren a fehér szöveg, még akkor is, ha az olvasás után, fehér hátterű oldalra váltva kiesik a kontaktlencsém.
7/10

Történet: A prológust nagyon jól megírtad, mivel rövid, hatásos, és figyelemfelkeltő lett. Az első és második fejezet ehhez képest viszont nem egészen arról szólt, ahogyan elkezdted. A fagyizós/pizzázós részt nem nagyon tudtam hova tenni, persze, az igaz, hogy érdemes előtte egy kis történetet felépíteni. A második résznek a vége tetszett, mert ezáltal visszatértünk az eredeti, zaklatásos történethez (amit nagyon remélek, hogy folytatni fogsz, mert megérné). A szereplőid szerethetők, felismerhetők, mégsem sablonosak, ezt értékelem. Tanácsolnám, hogy a jövőben az ilyen offtopic, nem konkrétan a zaklatásról szóló részeket ne annyira fejtsd ki, próbálj meg egyensúlyt tartani a két szál között. Két fejezet azonban kevés ahhoz, hogy ezt jól tudd alkalmazni, illetve, hogy én egyértelműen eldöntsem, jó-e a blogod, vagy sem.
8/10

Fogalmazás: Különleges a fogalmazásmódod, bár a mondataid nem körülményesek, inkább ellenkezőleg. Néha túl sok benne a konkrét cselekvéseket, történéseket leíró szövegrészlet, mint például ez is:
"Összedörzsölöm a két tenyeremmel, majd felkenem a testemre, ezután pedig leöblítem. Kiszállok a kádból, majd leveszem a rózsaszín törülközőmet a fogasról, és a testem köré tekerem."
Szerintem az ilyesmit nem érdemes ragozni, mert biztos vagyok benne, hogy mindenki tisztában van azzal, hogyan kell zuhanyozni. Javasolnám, hogy írj többet a szereplők érzéseiről, lelkiállapotáról így még közelebbnek érezzük majd őket magunkhoz. Nem rossz ötlet néha az időjárásról írni, vagy a helyszínt jellemezni.
7/10

Helyesírás: Élvezetes olvasni, mert a helyesírásod jó, vesszőhibáid sincsenek. Egy, viszonylag durvább hibát találtam: elakarta volna, ezt helyesen külön szavakban írjuk: el akarta volna. Mivel ilyen csak egy helyen fordult elő, ezért gyanítom, hogy elgépelésről van szó.
9/10

Egyediség: Nem nagyon találkoztam még olyan bloggal, ami a telefonos zaklatásra épül, szóval csak hajrá, kár, hogy szünetelteted. Azt az egy pontot azért vontam le, mert a szereplőid képei nem túl eredetiek, de ez nem feltétlenül gond. Ha te így képzelted el őket, maradhat, de amennyiben nem találtál jobb képeket, javaslom, hogy keresgélj a deviantart.com -on, ott rengeteg karakter található, akik nem szerepelnek minden blogon, és ezáltal a tiéd is még egyedibb lehet. Ami viszont nagyon tetszik, az a blog címe (Fenyegetés). Angolul sem gyakran használt szó, mégis szép, és illik egy történethez.
9/10

Összesen: 40/50

Remélem, hogy nem bántottalak meg, és örömödet leled a blogolásban továbbra is.
 Fran Fisher

1 megjegyzés:

  1. Szia!
    Köszönöm szépen a kritikát, igyekszem figyelni a hibáimra majd a közeljövőben :)
    xx, Ash

    VálaszTörlés