2014. július 3.

Kritika #18 - A G dúrban vonyító Farkas



Design: A fejléced és a háttered nagyon jól passzolnak. A blog sablonján azonban változtatnék, mert nekem ez az átlátszó annyira nem tetszik, de ez részletkérdés. A modulokat illetően a chatet lejjebb raknám.  A helyét felcserélném a történetről írt kis bevezetőddel, mert az talán jobban felkeltené az olvasók érdeklődését. A bevezető alá a blogarchívumot tenném még, hogy az egyes fejezetek, bejegyzések egyszerűbben megtalálhatók legyenek. A szürke betűszín nekem kissé furcsa, de ha neked tetszik, maradhat. Amit hiányolok, az az önálló oldalak létrahozása a blogon belül, bár ez nem kötelező, csak megkönnyítené  a blogon való tájékozódást.
7,5/10

Történet: Ugyan csak két fejezet van fent, ígéretesnek tűnik. Tetszett, ahogy volt egy kis prológus-szerű bevezetés. De szerintem írhatnál többet magáról a 12 farkasról, mert kevés szó esik róluk. Az elején éppen ezért zavarosnak tűnhet pár ember számára, mit is akarsz kihozni a történetből. Ahogy látom, te leginkább az elején szeretnéd minél tovább titokban tartani a nagy csattanókat, de ez nem biztos, hogy jó. Javaslom, hogy írj kicsit többet a rejtélyekről, és fokozatosan mutasd be őket olvasóidnak.
7/10

Fogalmazás: Az én ízlésemnek kicsit sok benne a tőmondat, de ez nem feltétlenül baj, mert ettől válik a te esetedben izgalmassá és titokzatossá a sztorit. Ennek azonban van egy hátulütője is: egy idő után vontatottá válhat a cselekmény, erre feltétlenül ügyelj a későbbiekben!
8/10

Helyesírás: Voltak apróbb hibák, elgépeléssel is találkoztam. A fontosabb nyelvtani hibákat korrigálom:
Amikor az erdőben magához tért, nem tudta elhinni azt, ami vele történt.
vagy:
Amikor az erdőben magához tért, nem tudta elhinni, mi történt vele.
 - Milyen semmirekellő, fattyú kölyök!- morogta a szobájához érve.

 A semmirekellő egy szó. Egyébként ilyenkor a mondta szót kisbetűvel írjuk, mivel ez olyan, mintha mi mesélnénk, mit mondott, és ez egy mondatba tartozik. Ez kicsit zavarosnak tűnhet, de kétszeri elolvasás után érteni fogod, miről is beszélek.
6/10

Egyediség: Ilyen bloggal még soha nem találkoztam. A témája elég elvont, mégis könnyen megérthető és befogadható. Nagyon szépen bevezetted a történetet, és a blogodnak van egy kis egyedi világa, amit csak nagyon kevés író képes megteremteni. Ezért hatalmas pluszpont! 
9/10

Összesen: 37,5/50

További élvezetes blogolást, és remélem, kiderül, miért éppen ez lett a blog címe, mert ezt nem nagyon tudtam megfejteni.


Fran Fisher

1 megjegyzés: