2014. július 1.

Kritika #15 - 'brOKen'


Design: Erre a design-re nem igen lehet mit mondani, de én azért mégis felhívnám a figyelmedet néhány dologra, ami eléggé szúrta a szemem. Ha valaki megnézi a blogodat a teljes igénytelenség süt le róla. Nincs fejléc, mint ahogy a másik blogodnál sincs és ez nem kicsit idegesítő, az olvasóknak a kinézet tűnik fel először és ebben nincs semmi, ami megfogná az embert.Valamint az sem egy utolsó dolog, hogy a blog a modulok teljes hiányában szenved, komoly egy darabot nem találtam, pedig többször is megnéztem.
Javasolnék egy teljes design átalakítást és mindenképp szerezz be valahonnan egy fejlécet.
1/10

Történet: Nem igazán tudom, hogy mi is a műfaja a történetednek...leginkább egy naplóra hasonlít, de annak sem jó, a szereplőkről nem tudunk semmit, egyszerre a dolgok közepébe vágsz, ami nem lenne rossz, ha ez egy görög eposz lenne, amiben nincs szükség a szereplők bemutatására, mert úgy is mindenki hallott már róluk, de ez nem az. Ezzel az egésszel arra próbálok kilyukadni, hogy semmit nem tudunk a szereplőkről, sőt az alap helyzetről sem. Aki elolvassa az első részt ilyen fejet fog vágni: o_O , vagy még furcsábbat.Hőseink jellemét illetően is lenne pár kivetnivalóm, mégpedig az, hogy egyáltalán nincs jellemük, csak annyit tudunk meg a lányról, hogy egy önző kis liba és, hogy szerelmes egy fiúba, akit valahonnan ismer, és aki meglepő módon nem viszonozza a csaj érzéseit, mily meglepő csavar a történetben...Kár, hogy nem vetted a fáradtságot arra, hogy legalább egy prológust írj, mert így szinte semmit nem lehet megérteni a sztoriból, pedig az elképzelésed nem lenne rossz, de így nem tudom mire méltatni.
3/10

Fogalmazás: A mondataid alapjába véve szépek, de a bejegyzések rettentő rövidek, még egy "naplóhoz" képest is, szóval ha ez egy napló akkor érthetően rövidebbek a részek mint egy normál történet fejezeteinél, bár még így is,hogy ha ezt figyelembe vesszük, még ezzel is szörnyen kis terjedelműek a fejezetek...úgy néz ki főszereplőnknek nincs saját élete amiről írhatna, ami elég szomorú, de tudod mi nagyon szomorú még? Az, hogy nincs egy darab dialógus sem az egész történetben, sőt tovább megyek, nemcsak, hogy párbeszéd, de még leíró rész sincs benne, nulla, az egész történet egy monológ, amiben egy önző lány az önsajnálat határait feszegeti, valamint az önsajnálat mellett egy fiú üzenetét várja...EGÉSZ NAP és ha nem kap üzenetet akkor is rágondol, vagy a srác adatlapját nézegeti. Mondhatjátok, hogy csak szerelmes, meg minden, de nem, ez nem szerelem, ez zaklatás. Viszont az, hogy a mondataid jól összerakottak, szépek és nincs sok szóismétlés mindenképp pozitívum.
4/10

Helyesírás: A helyesírásod volt talán az egyetlen jó rész a blogon, van pár vesszőhiba, de a mondatok értelmesek, elgépelés sincs benne,ami szerencse, hiszen, ha hibákkal lenne tele az a pár sor, amit írtál akkor meglenne az első tíz pontos blogunk. Viszont nem tetszik az a sok "..." , én is használom, főleg akkor ha nem akarok káromkodni, vagy ilyesmi,de nálad csak az első fejezetben, ami megjegyezném az eddigi leghosszabb a maga 18! sorával, szóval csak ebben minimum hétszer írtál "..."-ot , arról nem is beszélve, hogy szinte minden részt így zársz"..."
7/10

Egyediség: Bár az alapötlet jó, süt róla a sablonosság, ez a sztori akkor is csak egy elhasznált szerelmi történet marad, ha a csaj be van gyógyszerezve, drogozva stb; tőlem a srác is lehet drogos, az sem fog rajt változtatni, mert ezt a kiindulási pontot, ezt a viszonzatlan szerelem, összejön egy másik lánnyal/sráccal dolgot már többször feldolgozták mint a vámpírokat, sőt, volt, hogy a két, talán legtöbbször felhasznált témát egyesítették, de attól, hogy ezt tették sem jött létre egy kevésbé sablon film, könyv, vagy blog. A lényeg, hogy bár a történet a sajátod és nem csak másoltad meg ilyenek sem fog változtatni azon a tényen, hogy kismillió ilyen sztori kering a világ körül, mindegyik más egy picit, de a lényege szinte mindnek ugyanaz.Az, hogy a képek mindkét blogodon ugyanazok meg már csak a hab a tortán, egyedül a rajzolt képek mások, engem ez zavar, de, ha téged nem, akkor nyugodtan hagyd így.
3/10

Összesen: 18/50

Sajnálom, ha megbántottalak, tényleg,de egyszerűen ez volt a véleményem, egyetértened nem kell, bár remélem, hogy néhány tanácsomat azért megfogadod,(nem mellesleg kérlek javíts ki ha tévedek és a történeted műfaja mégsem napló volt, mond meg, hogy mégis  mi lenne a műfaja, mert akkor ha akarod újraírom/kijavítom a kritikát).

 Bloom



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése